Снимки: Елена КулеваТуристите, които посещават българския павилион на световното  изложение

...
Снимки: Елена КулеваТуристите, които посещават българския павилион на световното  изложение
Коментари Харесай

Откриват прилика между логото на „Експо 2020 Дубай“ и българското златно съкровище

Снимки: Елена Кулева

Туристите, които посещават българския павилион на световното  ревю в Дубай, са извънредно впечатлени от репликите на  българското златно богатство. Те се интересуват от тяхната история,  направа и предопределение. Често питат българския екип дали върху 

логото на „ Експо 2020 Дубай “ е изобразена златната фиала, открита в  Панагюрище, и изложена като имитация в павилиона. 

Такива въпроси задават и локални публицисти. На изявление в Expo TV,  Галина Райчева, изпълнителният шеф на консорциума, който  организира българското присъединяване в Дубай, беше прелестно сюрпризирана от  интереса на водещите към българското златно богатство.  Археологическите открития в България са същинска атракция за  публиката в ОАЕ, а мнозина считат, че приликата сред логото на  световното ревю и един от българските златни артефакти, не е  случайна. 



Културата и историята на всяка страна са непроменяемо свързани със  международната просвета и история. Естествено, една от задачите на това  международно ревю е да основава мостове като заличава разликите,  да построява дълготрайни връзки и партньорства, учредени на близост  и синергия. 

Основната тематика на ЕКСПО 2020 Дубай е “Свързвайки мозъците,  сътворяваме бъдеще ”. България посредством своята антична история допринася за това. Концепцията на нашия павилион също е обвързвана със  шерването и колаборацията сред другите култури: “България:  център на съгласуваност, мотор на бъдещето ”.  



Затова за нас е чест, че Дубай и посетителите на международното изложение  търсят връзката сред един от неговите знаци и нашата история. 

В българския павилион са изложени реплики както на Панагюрското, по този начин и на Варненското златно богатство, посредством които представяме  страната като люлка на една от най-ранните цивилизации в Европа. 

Πaнaгюpcĸaтa фиaлa e eдин oт нaй-пoпyляpнитe артефакти, открити у  нас. 

Днес, в Дубай, златното богатство, намерено в Панагюрище, е още една  причина да покажем на света, че антична страна като България има  доста аргументи да бъде уважавана за своя принос в световното  културно и историческо завещание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР